compostbak

wat?

Dit systeem is geschikt voor tuinen met een behoorlijke oppervlakte gazon, struiken, een moestuin, enzovoort. Afhankelijk van de plaats kan je twee à drie bakken aaneensluitend naast elkaar plaatsen. Hierdoor kan je het materiaal gemakkelijker omzetten.
Een compostbak plaats je best op een schaduwrijke plaats, zo voorkom je uitdroging. Meng en verlucht voldoende je compost om deze levend te houden.

hoe een compostbak opstarten?
STAP 1
Een compostbak kan je aankopen via de gemeente of eenvoudig zelf maken met houten planken van paletten. Zorg voor een opening zodat je het compost eenvoudig kan uitscheppen.
STAP 2
Voorzie twee bakken: in de eerste bak kan je keuken- en tuinafval deponeren. Als die vol is, verwijder je de opening en breng je de inhoud over in de tweede bak (goed mengen en verluchten). Soms moet de massa bevochtigd worden met water.
STAP 3
In de tweede bak kan de temperatuur nu stijgen. De eerste bak kan je nu opnieuw gebruiken voor keuken- en tuinafval. Na twee à drie maanden kan je de compost volledig omzetten.

hoe aanvragen?

foto compostbakEen compostbak kan je bij de milieudienst bestellen via een bestelformulier.
De betaling kan je doen door middel van een overschrijvingsformulier, dat je wordt toegestuurd zodra je aanvraag is binnengekomen.
Na ontvangst van je betaling wordt de compostbak aan huis geleverd.

waar aanvragen?

Judith Voets
Duurzaamheidsambtenaar
tel. 04 381 99 42
e-mail: judith.voets@devoor.be

Mireille Pluskin
Administratief medewerkster
tel. 04 381 99 43
e-mail: mireille.pluskin@devoor.be

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor