Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn we in de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de 4 à 6 weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.


Vanaf zaterdag 16 december tot zaterdag 27 januari stelt Alice Van Dael tentoon in onze bib.

Voormalig radio- en TV-journaliste bij BRTN/VRT Alice Van Dael was van jongs af aan geboeid door tekenen en schilderen. Ze bracht de beeldende kunsten dichter bij het publiek met haar live-programma's rond kunst en kunstenaars. Op die manier ontdekte ze niet alleen de geheimen van het kunstenaarschap maar bouwde ze ook een sterke persoonlijke band op met boeiende artistieke persoonlijkheden.

In 2001 kreeg Alice haar basisopleiding schilderen in het atelier van bekende kunstenaars als Paule Nolens, Jean De Coster, Joop Dechéne, e.a. 

Later volgde zomerstages rond diverse kunstdisciplines in Brussel, Antwerpen, Hoepertingen en Italië.

Vanaf 2003 nam ze deel aan talrijke artistieke workshops, volgde een permanente kunsttechnische opleiding bij kunstgroep 't Experiment in Hasselt en hield meerdere solotentoonstellingen.

Het werk van Alice Van Dael is geïnspireerd op actuele waarnemingen van mens en natuur. Gefascineerd door de gevolgen van de klimaatwijziging, het leven op aarde, het gedragspatroon van de mens ten aanzien van de natuur, de consumptiemaatschappij... ontwikkelde Alice een eigen, kenmerkende stijl in een suggestief kleurenpalet.

In haar werk worden diverse technieken met elkaar vermengd en willekeurig toegepast. Conform het thema brengt ze op het doek allerlei materialen aan die in openlucht jarenlang door de seizoenen gevormd zijn, zoals karton, papier, stof, kledingstukken, planten, zand, hout, steentjes,... Hierdoor ontstaat tijdens het scheppingsproces een intense dialoog tussen de kunstenaar, de natuur en het werk. Het resultaat is een boeiende, soms mysterieuze samensmelting van materie, kleur en verf (olieverf of acrylverf en vaak zuiver kleurpigment).

Diverse werken van Alice werden genomineerd voor nationale en internationale prijzen.

Alice Van Dael wordt vooral gewaardeerd voor haar verhelderende workshops voor 'kinderen met een beperking' en voor volwassenen die een mentale of emotionele crisis doormaken. Onder de noemer 'workshops mindwellness-kleurtherapie en intuïtief schilderen' ontwikkelde ze een specifiek systeem van korte sessies.

In 2010 opende Alice haar eigen kunstgalerie in Diepenbeek en startte daar de kunstklassen 'experimenteel schilderen' voor volwassenen.

In 2016 richtte ze het Kunstcollectief 't Experiment op en organiseert ze groepstentoonstellingen in Vlaanderen voor afgestudeerde cursisten onder de titel 'ART & Passion'.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor