Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn Kunstpodium Voeren en de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een continue en wisselende tentoonstelling van lokale amateur-kunstenaars. In de bib stellen zij hun werken aan je voor.
Om de zes weken wordt gewisseld van groep kunstenaars.

Van 10 maart tot 21 april zijn er de werken van Nicole Lugger en Henri Dormans te bewonderen.

Nicole Lugger (54) woont met Henri Dormans en drie kinderen in Kerkrade, in een huis waar ze op de gevel haar creativiteit botvierde, ze maakte er een mozaïeken giraffe.

Tot voor kort werkte Nicole bijna dertig jaar als groepsbegeleidster binnen een instelling voor mensen met een beperking. Nu doet ze datzelfde van thuis uit en in de thuissituatie.
Op zolder lag al jaren een paspop stof te vergaren, totdat Nicole besloot om er wat mee te doen. Ze bewerkte de pop met acrylverf. Een nieuwe creativiteit was geboren. Nicole ziet nu in elk voorwerp wel een uitdaging om er iets op te tekenen. Veel figuren ontstaan vanuit het niets. De grote trots van Nicole is wel de Trabant waaraan ze bijna 400 uren tekende met acrylstiften. De eerste rit van deze kleurrijke auto bracht de dochter naar het gala.
Je kan meer van Nicole zien op haar website www.nicolelugger.nl .

kunst in de bib19-1Henri Dormans (57) springt creatief om met afvalmateriaal, vooral plastiek. Hij maakt er beelden en 'schilderijen' van.

Hij begint aan een werk en laat zich meevoeren door het proces. Het resultaat is zowel voor hemzelf als voor de toeschouwer kleurrijk en verrassend.

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor