Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Gedenkplaatje voor strooiweides

Strooiweide SGV2

De gemeente Voeren werkt aan de verfraaiing van de strooiweides op de verschillende begraafplaatsen in Voeren. Elke strooiweide wordt voorzien van een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door een lokale kunstenaar.

Op de strooiweide van de begraafplaats in Moelingen werd een gedenkboom geplaatst. Het is de intentie om aan de takken van de gedenkboom blaadjes te bevestigen voor elke overledene die er werd uitgestrooid. Op de blaadjes kan, indien de nabestaanden dit wensen, een gedenkplaatje voor de overledene worden bevestigd, met daarop de naam, geboortedatum en overlijdensdatum.

Op de begraafplaats in ‘s-Gravenvoeren werd op de strooiweide een kunstwerk als gedenkteken geplaatst. Het is de intentie om op de zuil naamplaatjes te voorzien van de overledenen die op de strooiweide werden uitgestrooid. Het naamplaatje bevat de naam, geboortedatum en overlijdensdatum.

Op die manier trachten we een tastbare herinnering aan de overledene te creëren. Het gedenkplaatje voor de overledene zullen we enkel voorzien indien de nabestaanden dit wensen en aanvragen. Het gedenkplaatje is kosteloos en zal (ten minste) 10 jaar behouden blijven.

Indien je een naamplaatje wilt aanvragen voor een overledene, dan mag je bijgevoegd formulier vervolledigen en aan de dienst “Bevolking/Burgerzaken” bezorgen, graag voor 30 september 2022.

Download (pdf)