Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Limburgers kunnen meedenken over toekomstvisie mobiliteit voor hun provincie

Logo Vervoerregio Limburg

Vanaf 12 oktober organiseert Vervoerregio Limburg een burgerbevraging voor alle Limburgers. Iedereen die dat wil, kan tot en met 30 oktober via https://limburg.vervoerregio.net mee nadenken over de toekomstvisie op de Limburgse mobiliteit. Beschik jij over hét idee om de mobiliteit in Voeren of op een andere plaats in de provincie, duurzamer te maken? Twijfel dan niet langer en maak je idee bekend.

Het doel van het regionaal mobiliteitsplan 2030-2050 is de meest duurzame provincie worden van Vlaanderen. Dat plan legt de toekomstige mobiliteitsvisie voor alle vervoersmiddelen (auto, fiets, openbaar vervoer en logistiek vervoer) voor heel Limburg vast. Daarnaast worden ook enkele mobiliteitsuitdagingen in kaart gebracht: het openbaar vervoer; de verkeersveiligheid en het fietsbeleid zijn daar enkele van. Om de meest duurzame provincie te worden rekent Vervoerregio Limburg op de hulp van de Limburgers. De inwoners hebben namelijk het best zicht op wat er lokaal speelt.

Deelnemen kan tot en met 30 oktober
Alle Limburgers worden opgeroepen om deel te nemen aan een online bevraging over het toekomstige mobiliteitsnetwerk van Limburg. Niet alleen inwoners, maar ook verenigingen, socio-economische actoren, het onderwijs, belangengroepen, adviesgroepen ... kortom iedereen die een mening heeft over de mobiliteit in Limburg, kan waardevolle informatie geven. In de bevraging gaat het onder andere over het toekomstige gebruik van de auto, de fiets, het openbaar vervoer en het logistiek netwerk, maar worden er ook vragen gesteld of de voorgestelde nieuwe verbindingen de juiste zijn, welke verbindingen er ontbreken, wat de gebruiker kan stimuleren om duurzamer te reizen, enzovoort. Aan de hand van de reacties maakt de vervoerregio een toekomstscenario op. In een volgende stap kunnen er concrete acties worden geformuleerd die nodig zijn om het toekomstscenario te realiseren. Deelnemen aan de online bevraging kan tot en met 30 oktober via https://limburg.vervoerregio.net.