Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Vereniging in de kijker: Rode Kruis Voeren

Rode kruis

De gemeente Voeren heeft een eigen afdeling van Rode Kruis Vlaanderen; Rode Kruis Voeren. Een kleine club, maar wel met duidelijke doelstellingen die al jaren worden waargemaakt!

In 2020 nam burgemeester Gaens nog felicitaties van Rode Kruis Vlaanderen in ontvangst, want in Voeren wonen de vrijgevigste bloeddonoren van de provincie Limburg. Voeren is namelijk de gemeente met de meeste bloeddonoren in verhouding tot het bevolkingsaantal. Maar liefst vier keer per jaar worden de bloeddonoren verwelkomd in de sporthal van de provinciale secundaire school, en het is dankzij deze donoren en de inzet van de vrijwilligers dat we dit predicaat mogen voeren.

Vrijwilligers zijn onmisbaar: zij zorgen voor de organisatie, het plaatsen van borden, verspreiden van affiches, maken de zaal gereed en voorzien de donoren van een verfrissing en attentie. Ook nieuwe donoren zijn broodnodig om de toekomst van de bloedinzameling veilig te stellen. Hoewel Voeren het dus goed doet, blijft het belangrijk dat er nieuwe donoren aansluiten. Alle informatie over het doneren is te vinden op de website en Facebookpagina.

Naast de bloedinzameling organiseert Rode Kruis Voeren regelmatig EHBO-cursussen met als doel iedereen de kans te geven om de basishandelingen op medisch gebied te kunnen leren en op die manier hulp te kunnen verlenen als dat nodig is.


Bloedinzamelingen

In de maanden maart, juni, september en december is er een bloedinzameling. Voor 2022 kan je alvast volgende data noteren: 11 maart, 3 juni, 23 september, 9 december.

Raadpleeg de website of facebookpagina voor meer info.


EHBO-cursussen

Periodiek wordt een EHBO-cursus georganiseerd. Wens je meer informatie over de inhoud of deelname? Stuur een e-mail naar voorzitter@voeren.rodekruis.be


E-mail: voorzitter@voeren.rodekruis.be
Website: https://www.rodekruis.be/afdeling/voeren/
Facebookpagina: https://www.facebook.com/rodekruisvoeren