Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Vereniging in de kijker: Kunstacademie Voeren-Riemst : afdeling BEELD

Academie beeld

De Academie Voeren-Riemst is een instelling van het GO! en maakt deel uit van Scholengroep 13 Zuid-Limburg. Onze academie staat open voor iedereen die de kunst van muziek, theater en beeld wil ontdekken, begrijpen, waarderen en beoefenen.

Drie dagen per week ontvangt onze afdeling BEELD jongens en meisjes met open armen, binnen ons beeldatelier te Voeren. En dat onder het motto: ontdek, doe, leer creatief denken en haal de kunstenaar in jezelf naar boven!

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op donderdag, vrijdag en zaterdagvoormiddag in onze ateliers hun creativiteit kwijt. Ze leren hier omgaan en experimenteren met verschillende materialen en technieken zoals schilderen, boetseren, tekenen en knutselen. Daarbij leren ze vooral om met een open geest naar kunst te kijken opdat ze deze vervolgens beter kunnen begrijpen.

In het beeldatelier voor jongeren (vanaf 12jaar) leren ze elke zaterdagnamiddag zichzelf creatief te ontplooien en artistiek uit te leven. Via concrete en speelse opdrachten maken ze kennis met kunst en worden ze aangemoedigd om te experimenteren met allerlei technieken en materialen. Er is ruimte om naast de “traditionele” beeldende expressie te experimenteren met een combinatie van de verschillende, aangeleerde technieken. Zo gaan we ondermeer zelf aan de slag met: druktechnieken (bv. lino-snede), collage, gips gieten, papier-maché ... Maar evenzeer verdiepen we ons samen in het onderscheid tussen illustratief tekenen, schetsen, striptekenen, waarnemingstekenen e.d.

Ben je door alles wat hierboven staat nieuwsgierig? Dan ben je steeds van harte welkom!

Neem snel een kijkje op www.academievoerenriemst.be