Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Wateroverlast Voeren 20/05

Wateroverlast Voeren 20/05

Update 18u00:

CONTAINERS
Vandaag werden nieuwe containers in Moelingen geleverd. Naar verwachting zal vandaag het meeste puin in Moelingen opgeruimd kunnen worden. Vanaf morgen zal ook de focus op de andere deelgemeenten liggen.

WEERSVOORSPELLINGEN
De weersvoorspellingen worden nauw opgevolgd. Op de technische dienst van de gemeente ligt een aanzienlijke hoeveelheid zandzakken klaar, die ingezet kunnen worden indien nodig.

BOUWDROGERS
Alle beschikbare bouwdrogers zijn op dit moment uitgedeeld. Morgen komt er een nieuwe lading en dan zal de bedeling opnieuw opstarten na 10u00. Ben je niet thuis op dat moment? We komen opnieuw langs.

VERKEER
De omleiding in ’s-Gravenvoeren wordt vanaf 20u00 vandaag opgeheven. Moelingen-Centrum blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Respecteer deze omleidingen.

Morgen zal firma van Beers werkzaamheden uitvoeren aan de Berwijnstraat. Dit kan tijdelijk zorgen voor extra transport in Moelingen.

HYGIËNE

  • Poets je spullen en de woning met verdunde javel ter ontsmetting (9 delen water en 1 deel javel/bleekwater)
  • Was je handen en eventuele wondjes met (desinfecterende) zeep
  • Natte kledij kan door middel van wassen op 60° eventueel gered worden

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is vanaf 18u00 niet meer bereikbaar. Morgen vanaf 08u00 zijn wij terug bereikbaar.
De commandopost in Moelingen zal vanavond niet bemand zijn. Bel voor schadegevallen naar 1722.

Breng inwoners die geen toegang hebben tot Facebook hier ook zeker van op de hoogte.


*Update 12.00u*

CONTAINERS
De volle containers in Moelingen worden vandaag opgehaald. Meteen erna worden er vier nieuwe containers geleverd.

WEERSVOORSPELLINGEN
De weersvoorspellingen worden nauw opgevolgd en volgens onze betrouwbare bron zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het weerbericht van gisteren voor de komende dagen. Op de technische dienst van de gemeente ligt een aanzienlijke hoeveelheid zandzakken klaar die ingezet kunnen worden indien nodig. Ook is het bufferbekken aan de Oude Linde in ’s-Gravenvoeren zo goed als leeg, waardoor er op die plaats weer heel wat water kan opgevangen worden. De pomp van de civiele bescherming blijft ter plaatse.

BOUWDROGERS
Alle beschikbare bouwdrogers zijn op dit moment uitgedeeld. Op dinsdag komt er een nieuwe lading en dan zal de bedeling opnieuw opstarten. Ben je niet thuis op dat moment? We komen opnieuw langs.

VERKEER
De omleidingen in Moelingen en ’s-Gravenvoeren blijven van kracht. Respecteer deze omleidingen zodat de hulpdiensten hun werk efficiënt kunnen uitvoeren.

CONTACTNAME
Bel voor schadegevallen zoals ondergelopen kelder naar 1722. Voor algemene zaken kan naar het permanentienummer 04 381 99 40 gebeld worden.

SOLIDARITEIT
Er is opnieuw eten voorzien aan de Voerpoort in Moelingen. Om 17u is er zelfs een warme maaltijd beschikbaar.

Breng inwoners die geen toegang hebben tot Facebook hier ook zeker van op de hoogte.

Recent nieuws