Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Wateroverlast Voeren 21/05

Wateroverlast Voeren 21/05

*UPDATE 21u30*

WEERSVOORSPELLINGEN
De regen die nu valt heeft een lichte invloed op de verschillende waterlopen in Voeren. Het niveau hiervan wordt nauw opgevolgd. De situatie van de Berwijn wordt niet enkel in Moelingen gecontroleerd, maar ook stroomopwaarts.

HULPDIENSTEN
Op dit moment blijft de brandweer stand-by om snel in te grijpen indien nodig. De lokale politie patrouilleert zeer regelmatig in Moelingen.

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is morgenvroeg terug bereikbaar vanaf 08.00u voor algemene meldingen. Bel voor schadegevallen naar 1722.

*UPDATE 18u00*

WEERSVOORSPELLINGEN
De weersvoorspellingen worden nauw opgevolgd. De neerslagvoorspellingen zijn op dit moment afgezwakt ten opzichte van de eerdere berichtgeving. Desondanks blijven we waakzaam en volgt de brandweer de situatie op de voet.

ZANDZAKKEN
Onze voorraad zandzakken van de brandweerzone dient om in te zetten bij interventies voor dringende noodhulp. Deze worden ter plaatse gebracht en tijdig ingezet wanneer nodig.

𝗪𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗱𝗼𝗲𝗻?

Zoals steeds is het mogelijk om lege zandzakken te kopen op het milieupark. Er is zand voorzien op het technisch centrum zodat ze meteen gevuld kunnen worden. Het milieupark blijft vandaag tot 20u00 open.

BOUWDROGERS
We zijn gestart met de bedeling van bouwdrogers in de andere deelgemeenten. We verwachten dat dit vandaag afgerond kan worden. Ben je niet thuis op dat moment? We komen opnieuw langs.

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is nog bereikbaar tot 18u30 voor algemene meldingen. Bel voor schadegevallen naar 1722.

Breng inwoners die geen toegang hebben tot Facebook hier ook zeker van op de hoogte.UPDATE 15u50

SOLIDARITEIT

Herinnering: vandaag tussen 17u en 20u wordt een warme maaltijd geserveerd in de Voerpoort in Moelingen. Het eten kan ook afgehaald worden. Neem daarvoor zelf bakjes of ketels mee indien mogelijk.

Daarnaast zijn er al enorm veel hulpgoederen ingezameld in de Kursaal in ’s-Gravenvoeren, waarvoor grote dank. De inzameling wordt tijdelijk stopgezet.
Getroffen inwoners kunnen in de Kursaal iedere dag tussen 10 en 17u terecht om spullen af te halen. Heb je geen vervoer? Neem dan zeker contact op met de solidariteitsgroep. Ze helpen je graag verder!

https://chat.whatsapp.com/H9sScY6QWjO5lSTcpxycRU
https://www.facebook.com/groups/420020434319856

#SamenSterk


UPDATE 14u15

WEERSVOORSPELLINGEN
De weersvoorspellingen worden nauw opgevolgd. De neerslagvoorspellingen zijn op dit moment zeer onzeker en kunnen nog veranderen door het onweerachtig karakter. Tussen 17u en 21u worden felle onweders verwacht.

ZANDZAKKEN

Onze voorraad zandzakken van de brandweerzone dient om in te zetten bij interventies voor dringende noodhulp. Deze worden ter plaatse gebracht en tijdig ingezet wanneer nodig. Verder zijn er nog 4 containers voorradig in Genk.

𝗪𝗮𝘁 𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗱𝗼𝗲𝗻?

Zoals steeds is het mogelijk om lege zandzakken te kopen op het milieupark. Er is zand voorzien op het technisch centrum zodat ze meteen gevuld kunnen worden. Het milieupark blijft vandaag tot 20u00 open.

BOUWDROGERS
In Moelingen zijn de meeste woningen voorzien van bouwdrogers. Ook in de andere deelgemeenten zal gestart worden met de bedeling. Ben je niet thuis op dat moment? We komen opnieuw langs.

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is bereikbaar voor algemene meldingen. Bel voor schadegevallen naar 1722.

Breng inwoners die geen toegang hebben tot Facebook hier ook zeker van op de hoogte.


UPDATE 10u15

WEERSVOORSPELLINGEN
De weersvoorspellingen worden nauw opgevolgd. De neerslagvoorspellingen zijn op dit moment zeer onzeker en kunnen nog veranderen door het onweerachtig karakter. Tussen 15u en 20u worden gedurende een uur of twee felle onweders verwacht.

Op de technische dienst van de gemeente ligt een aanzienlijke hoeveelheid zandzakken klaar, die ingezet kunnen worden indien nodig. De pomp van de civiele bescherming blijft in Voeren ter beschikking.

BOUWDROGERS
Een nieuwe lading bouwdrogers is aangekomen. Vanaf 10u30 wordt gestart met de bedeling. Ben je niet thuis op dat moment? We komen opnieuw langs.

CONTAINERS
Ook vandaag worden nieuwe containers in Moelingen geleverd. Verder zal ook gestart worden om het puin in de andere deelgemeenten op te halen.

VERKEER
De omleiding ter hoogte van Moelingerweg in ’s-Gravenvoeren is opnieuw van kracht. Ook Moelingen-Centrum blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Vandaag start Infrabel ook met werken aan de spoorweg.
RESPECTEER DEZE OMLEIDINGEN! Enkel op die manier kan er veilig en efficiënt gewerkt worden.

SOLIDARITEIT
Er is vandaag eten voorzien aan de Voerpoort in Moelingen. Tussen 17u en 20u wordt ook een warme maaltijd geserveerd.

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is terug bereikbaar voor algemene meldingen. Bel voor schadegevallen naar 1722.

Breng inwoners die geen toegang hebben tot Facebook hier ook zeker van op de hoogte.


Recent nieuws