Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Wateroverlast Voeren 22/05

Wateroverlast Voeren 22/05

De gemeentelijke fase werd om 12u00 opgeheven. Wij gaan ons nu verder toeleggen op de nazorg.

BOUWDROGERS
Alle bouwdrogers zijn in Voeren bedeeld. Was je niet thuis? Neem dan contact met ons op via 04 381 99 40. Wij maken graag een afspraak.
Heb je de bouwdroger niet meer nodig? Laat ons dit weten en ga niet onderling bouwdrogers doorgeven. Op deze manier behouden we het overzicht. Iedere bouwdroger heeft zijn eigen serienummer. Gelieve dan ook dezelfde bouwdroger terug te bezorgen die je ontvangen hebt.

AFVALOPHALING
Zowel in Moelingen als in de andere deelgemeenten wordt nog steeds huisraad afgevoerd. Dit zal doorgaan zolang het nodig is.

VERKEER
De omleiding ter hoogte van Moelingerweg in ‘s-Gravenvoeren is opgeheven.

Moelingen-Centrum blijft afgesloten voor doorgaand verkeer.

Opgelet! Door de vele schade op het traject Visé-Maastricht vanaf 25 mei start Infrabel met grote werken aan de spoorweg. De spoorwegovergang zal hierdoor tot 5 augustus afgesloten worden. Gedurende die periode is een omleiding voorzien via Visé-Nord.

RESPECTEER DE OMLEIDINGEN! Enkel op die manier kan er veilig en efficiënt gewerkt worden.

SOLIDARITEIT
Ook vandaag nog wordt tussen 17u en 20u een warme maaltijd geserveerd in de Voerpoort in Moelingen. Het eten kan ook afgehaald worden. Neem daarvoor zelf bakjes of ketels mee indien mogelijk.

Net zoals gisteren, zal tijdens dit moment ook de maatschappelijk assistent van het OCMW en eerstelijnspsychologe aanwezig voor een luisterend oor.

Naast de materiele hulp wordt er ook voorzien in poetshulp. Getroffen inwoners kunnen hiervoor terecht via de FB-pagina en whatsappgroep. Het inzamelcentrum de Kursaal is iedere dag tussen 10 en 17u open om spullen af te halen. Heb je geen vervoer? Neem dan zeker contact op met de solidariteitsgroep. Ze helpen je graag verder!

https://chat.whatsapp.com/H9sScY6QWjO5lSTcpxycRU
https://www.facebook.com/groups/420020434319856
#SamenSterk

CONTACTNAME
Het gemeentelijk permanentienummer 04 381 99 40 is bereikbaar tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (vandaag 08.00-16.00u).
Bel voor schadegevallen naar 1722.


Dank aan de brandweer, politie, medische diensten, civiele bescherming en onze medewerkers van de gemeente voor de uitstekende samenwerking. Ook een grote dank aan onze inwoners die meehelpen bij deze ramp.

We leven mee met alle getroffenen en proberen hen maximaal te ondersteunen. Het is hartverwarmend om zoveel solidariteit te zien!

Recent nieuws