Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Nieuws

Werken Aquafin - korte berichtjes

werken aquafin

Werken Aquafin – update Bovendorp (16/01/2020)

Bovendorp zal gedurende de weekenden terug toegankelijkworden voor autoverkeer.

Concreet betekent dit dat vrijdag vanaf einde werkdag (omstreeks 16-17u) tot maandagmorgen 6u het Bovendorp toegankelijk zal zijn voor voertuigen van max. 3,5 ton.
Opgelet : de doorgangsbreedte is zeer smal, ter verhindering van zware voertuigen.


Werken Aquafin – update Bovendorp (13/01/2020)

De aannemer werkt momenteel aan de stoepen in het Bovendorp. Hierdoor zal Bovendorp momenteel afgesloten worden.

Verkeer komende vanuit Sint-Martens-Voeren dient de omleiding terug te volgen.
Verkeer komende van centrum ’s-Gravenvoeren, kan via Koetsweg-Gijberg-Vitschen-Dr. J. Goffinstraat-Schietekamer rijden (de omleiding via Lammerweg is niet nodig).

Deze situatie zal tot half februari van kracht zijn, behoudens weersomstandigheden. Nadien zullen de stoepen in de Dr. J. Goffinstraat aangelegd worden.

Bewoners van het Bovendorp kunnen hun woningen bereiken via Pley.

Werken Aquafin – situatie Bovendorp en Dr. J. Goffinstraat (20/12/2019)

De onderlaag asfalt werd afgelopen woensdag aangebracht.

Door de overvloedige regen, is de kwaliteit van de asfaltlaag in het Bovendorp echter niet naar behoren. De aannemer geeft aan dat het gedeelte Bovendorp opnieuw gedaan zal moeten worden. Wanneer dit zal plaatsvinden, zal in januari bekeken worden.

Om de tijd te overbruggen zal het verkeer dan ook beperkt blijven tot voertuigen van max. 3,5 ton. Wij vragen om dit verbod te respecteren. De doorgangsbreedte is slechts 2 meter en zeer smal, zeker ter hoogte van Pley.

Aan de bewoners vragen wij om eventuele huishoudelijke leveringen door vrachtwagens vanaf januari te laten plaatsvinden op woensdag, zodat de weg in overleg met de gemeente die dag tijdelijk en gecontroleerd toegankelijk gesteld kan worden voor toeleveringen.

Blijf er rekening mee houden dat men in een werfzone rijdt, met zijn beperkingen en risico’s. De omleidingsweg blijft uiteraard nog steeds toegankelijk.

We hopen op jullie begrip.

Werken Aquafin – situatie Bovendorp/Dr. J. Goffinstraat (18/12/2019)

Aannemer Colas heeft hard gewerkt en de onderlaag asfalt werd vandaag aangebracht. Morgen, donderdag 19 december, worden de opritten naar de woningen verbeterd.

De weg zal vanaf donderdagavond toegankelijk gesteld worden, evenwel voorlopig enkel voor autoverkeer, omwille van de tijdelijk verminderde draagkracht van het “wegkoffer” dat doorweekt werd door de overvloedige regen van afgelopen nacht.
Er is immers wat tijd nodig zodat het water doorheen de onderfunderingslaag zakt en deze geleidelijk zijn draagkracht terug vindt.

Het verkeer zal dan ook beperkt zijn tot voertuigen van max. 3,5 ton . Om te vermijden dat er toch zwaardere voertuigen doorrijden, is men verplicht om de doorgangsbreedte te beperken tot 2 meter.

Het verkeer mag in beide richtingen rijden, waarbij men evenwel ermee rekening dient te houden dat men in een werfzone rijdt, met zijn beperkingen en risico’s.

We hopen op jullie begrip.