Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Bereikbaarheid

Met eigen transportmiddel


Vanuit Nederland, Maastricht

  • via E-25 richting Liège (Luik), grensovergang te Eijsden, afrit Moelingen
  • over Margraten naar Verviers, grensovergang te Sint-Martens-Voeren (De Plank)

Vanuit Antwerpen/Brussel

  • via E313 afrit 32 Tongeren, richting Wezet/Visé over Zichen-Zussen-Bolder, Hallembaye naar Moelingen
  • via E-40 richting Aachen tot Cheratte, Maastricht-Visé aanhouden [E25] tot afrit Moelingen (Mouland). Volg de borden 'Fourons' en daarna "Voeren/Fourons".


Met het openbaar vervoer


Milieuvriendelijk op weg

Je kunt er niet omheen: het verkeer wordt steeds drukker. Niet alleen het aantal wagens stijgt, maar ook het gebruik ervan kent een sterke groei. Deze evolutie heeft een enorme impact op het milieu. De uitstoot van fijn stof, CO2 en andere broeikasgassen zorgen voor de verdere opwarming van het klimaat en voor gezondheidsproblemen. Autowegen doorkruisen het landschap, waardoor de natuur versnipperd wordt en dieren slachtoffer zijn van het verkeer op die wegen. Het vele autoverkeer vermindert de leefbaarheid. Lawaai en geurhinder zorgen voor stress. Alle afgedankte wagens vormen een reusachtige afvalberg.

Niet al je verplaatsingen hoef je met de wagen te doen. Probeer eens de bus of de trein. Laat je voeren en geniet van je krant terwijl je op weg bent. Neem de fiets naar je bushalte of naar het station. Neem eens een kijkje op http://www.delijn.be/ of op http://www.nmbs.be/.

De gemeente helpt je alvast duurzaam op weg en geeft onder bepaalde voorwaarden een subsidie voor busabonnementen. Voor meer informatie contacteer Tiny Slenter (tiny.slenter@devoor.be - 04/381 99 23).

Verplaatsingen vanuit Voeren vind je alvast hieronder.

Met de trein

Er vertrekt om het uur een IC-trein vanuit Oostende, Blankenberge, Gent, Brussel en Leuven naar Luik. Hier kan overgestapt worden op de trein naar Maastricht, met halte in Visé (Wezet).
Tevens is er om het uur een rechtstreekse IC-trein vanuit Brussel naar Maastricht, met halte in Visé (Wezet).
Vanuit Maastricht kan men de IC-trein nemen richting Brussel, met halte in Visé (Wezet).
Kijk voor meer informatie op de website van de NMBS.

Met de bus

In Visé kan buslijn 39B (De Lijn) Tongeren-Visé-Remersdaal genomen worden. Deze bus stopt in alle Voerdorpen.

In Visé kan tevens buslijn 39C (TEC) Visé-Montzen genomen worden. Deze bus stopt echter niet in Moelingen en het westelijke deel van ’s-Gravenvoeren.
Kijk voor meer informatie op de website van De Lijn of TEC.