Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Bereikbaarheid


Met het openbaar vervoerMet de trein

Er vertrekt om het uur een IC-trein vanuit Oostende, Blankenberge, Gent, Brussel en Leuven naar Luik. Hier kan ieder uur overgestapt worden op de trein naar Maastricht, met halte in Visé (Wezet).
Vanuit Hasselt en Tongeren rijdt er op werkdagen een rechtstreekse trein naar Visé (Wezet) via Luik. In de weekenden dient men over te stappen in Luik.
Vanuit Maastricht kan men de stoptrein nemen richting Luik en Hasselt, met halte in Visé (Wezet).
Kijk voor meer informatie op de website van de NMBS.

Met de bus

In Visé kan buslijn 39B (De Lijn) Tongeren-Visé-Remersdaal genomen worden. Deze bus stopt in alle Voerdorpen.

In Visé kan tevens buslijn 39C (TEC) Visé-Montzen genomen worden. Deze bus stopt echter niet in Moelingen en het westelijke deel van ’s-Gravenvoeren.
Kijk voor meer informatie op de website van De Lijn of TEC.


Parkeren

Parkeren is in heel Voeren gratis mogelijk. Wel is het aantal plekken beperkt. Bezoekers wordt aangeraden om te parkeren op de gemeentelijke parkings in ’s-Gravenvoeren (Boomstraat) of Teuven (Teuven-Dorp). Hier zijn de meeste plekken beschikbaar. Vanaf deze parkings kunt u vervolgens met het openbaar vervoer of met de fiets naar uw bestemming in Voeren. Ook zijn deze parkings gelegen in de buurt van de belangrijkste voorzieningen zoals winkels en horeca.

‘s-Gravenvoeren
In de Boomstraat, ter hoogte van nummer 30 ligt een groot parkeerterrein. Deze parking ligt op wandelafstand van het centrum en het bezoekerscentrum van Toerisme Voerstreek en vormt de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Voeren, met name de deelgemeente ‘s-Gravenvoeren.

Teuven
Aan Teuven-Dorp, ter hoogte van nummer 63 ligt een parkeerterrein. Deze parking is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het oostelijke deel van Voeren, met name de deelgemeenten Teuven en Remersdaal.

Sint-Martens-Voeren
Parkeren is mogelijk langs de Sint-Martenstraat. Het aantal plaatsen is echter beperkt waardoor er in de weekenden vaak geen plek meer beschikbaar is.

Sint-Pieters-Voeren
Parkeren is mogelijk op het plein Bauwerd. Het aantal plaatsen is echter beperkt waardoor er in de weekenden vaak geen plek meer beschikbaar is.

Moelingen
Parkeren is mogelijk langs de Viséweg en Withuisstraat.

Remersdaal
Parkeren is mogelijk langs Remersdaal-Dorp.