Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

E-balie

Reserveren

Materialen die uitgeleend zijn, kan je tegen €0,75 reserveren. We verwittigen je als het gevraagde werk binnengebracht wordt.
Om een boek, tijdschrift of dvd te reserveren volstaat het een e-mail te sturen naar bib@devoor.be of om ons telefonisch te contacteren tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Nog gemakkelijker is het om zelf via de e-balie je gewenste items te reserveren. Je kan gelijktijdig maximaal 5 documenten reserveren in elke vestiging van Bibliotheeknet Limburg.

Verlengen

Het is mogelijk om werken die in jouw bezit zijn te verlengen door een e-mail te sturen naar bib@devoor.be.

Je kan ook je boeken verlengen door ons telefonisch te contacteren tijdens de openingsuren, maar je kan je items ook zelf via de e-balie verlengen.

Adreswijziging

Gelieve het bibliotheekpersoneel op de hoogte te brengen van een eventuele adreswijziging.

Aankoopsuggestie

Als je lid bent van de bibliotheek kan je een aankoopsuggestie doen voor een boek, tijdschrift of dvd ontbrekend in onze collectie. Deze suggesties kan je deponeren in onze ideeënbus. Je vindt de nodige formulieren in onze bibliotheek.

Heb je andere goede ideeën om de bibliotheek mee vooruit te helpen, dan kan je het ideeënkaartje invullen. Ook dit formulier vind je terug in de nabijheid van de ideeënbus.

Provinciaal bibliotheeksysteem

De gemeentelijke Openbare Bibliotheek is al een tijdje aangesloten op het informaticasysteem van de provincie. Er is dus een permanente verbinding met het Provinciaal Bibliotheeksysteem om een nog betere service te kunnen garanderen.

Voortaan kan iedereen uit de provincie met één bibliotheekkaart boeken uitlenen in alle bibliotheken die op het systeem zijn aangesloten. Wie internet bezit kan van thuis uit zoeken in de catalogi van de bibliotheken en kan zelf boeken verlengen en reserveren via de e-balie (de donkerblauw gekleurde gemeenten zijn aangesloten op het Provinciaal Bibliotheeksysteem).