Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Budgetbegeleiding

Wat?

Hierbij zal de maatschappelijk werk(st)er een inventaris maken van al je inkomsten en uitgaven, waaronder ook schulden kunnen vervat zitten.

Met deze inventaris wordt er een duidelijk afbetalingsplan per jaar opgesteld. Dit afbetalingsplan dient als werkinstrument bij het beheren van je budget.

Indien het inkomen onvoldoende is om bepaalde schulden of grotere facturen in één maal te betalen, wordt er onderhandeld met de schuldeiser om haalbare maandelijkse afbetalingen te verkrijgen.

Bij budgetbegeleiding beheer je zelf je inkomsten, maar wordt er toezicht gehouden op de uitgaven door de maatschappelijk werk(st)er.

Minstens één maal per maand kom je samen met de maatschappelijk werk(st)er om de uitgaven te bespreken en na te gaan of alle nodige betalingen zijn uitgevoerd.

Tijdens de begeleiding worden er tips meegegeven op welke manier je kan besparen en hoe je het uitgavenpatroon kan verbeteren.

Voor wie?

Budgetbegeleiding kan door iedere persoon aangevraagd worden, maar indien er vele schulden zijn raden wij eerder budgetbeheer aan.

Contact

OCMW
Gemeenteplein 1
3798 VOEREN