Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Landschapsfonds Voerstreek

OPROEP!

Help mee aan onze bewustwordingscampagne voor het behoud van ons landschap en de leefbaarheid in de Voerense dorpen

Ben jij een enthousiaste toeristische ondernemer of trotse inwoner van Voeren, wil jij een steentje bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van ons prachtige heuvelachtige landschap en de leefbaarheid in de dorpskernen? Dan ben jij van harte welkom op 15 december a.s. mee na te denken over de bewustwordingscampagne die we momenteel voorbereiden en de fondsenwerving voor de Voerstreek! Omwille van de coronamaatregelen zal deze bijeenkomst online plaatsvinden. Start: 20.00u

Oprichting landschapsfonds Voerstreek

Ons prachtige heuvelachtige bocagelandschap trekt jaarlijks heel wat recreanten en toeristen uit binnen- en buitenland aan. Toerisme is dan ook een belangrijke economische pijler in Voeren. We moeten echter waken over de leefbaarheid van de dorpen en het behoud van het typische landschap. Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, Toerisme Voerstreek en de gemeente Voeren richten daarom een Landschapsfonds Voerstreek op en starten in het voorjaar van 2022 met een online campagne.

Dit is een bewustwordingscampagne voor bezoekers waarin we hen vertellen over de kwaliteiten, maar ook de kwetsbaarheid van de Voerstreek. Bovendien geven we hen mee hoe ze Voerenaren, die zich inspannen voor het landschap, financieel kunnen steunen. Kleine bedragen zullen ter plekke kunnen gestort worden via QR-codes en grotere giften gebeuren via overschrijving.

Voor deze campagne doen we graag beroep op ondernemers en inwoners van Voeren met een hart voor de streek. Via ludieke acties en initiatieven willen we graag de bezoekers prikkelen bij te dragen aan een florerende Voerstreek, met een sterk landschap en leefbare dorpen! Want dat is waar wij voor staan!

Interesse? Schrijf je in voor de online-bijeenkomst op 15 december om 20.00u!

Mail naar: ann-sophie.debergh@rlhv.be