Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Activiteiten

In de vernieuwde “Koffiehoek” van de bibliotheek kan je de krant en verschillende tijdschriften lezen en genieten van een gratis kopje koffie of thee.

Sinds kort kan je ook bij ons terecht om de kranten online te lezen alsook een aantal tijdschriften. Je kan ook een code aan de balie vragen zodat je thuis in het krantenarchief kan grasduinen.

Op 30 januari 2014 vond de jaarlijkse gedichtendag plaats. De poëzieboeken worden deze dag extra in de kijker gezet. Poëzie draait om gevoelens van A tot Z. Daar vind je zelf niet altijd de woorden voor. Op zo'n momenten komt de poëzie je te hulp. Ze geeft je inzicht, biedt troost, kleeft de juiste woorden op wat je niet gezegd krijgt.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek werden o.a. auteurs Brigitte Minne, Guy Daniels, Jacques Vriens en José Beumers uitgenodigd in onze bibliotheek om lezingen te geven voor de kinderen van de provinciale basisschool en de Sint-Jozefschool De Plank. Het was telkens een groot succes. Zowel de kleinsten als de leerlingen van het zesde jaar zaten gekluisterd te luisteren. De boekjes van deze auteurs werden en worden nog steeds gretig gevraagd na de lezingen.

Er worden ook auteurslezingen georganiseerd voor volwassenen. Zo mochten we in januari 2014 thrillerauteur Ludo Geluykens uit Ranst verwelkomen in onze bib. Auteur Anja Feliers uit Bilzen wordt verwacht in onze bib op 30 januari 2015.

Verteltas

Sinds september 2008 heeft de bibliotheek in samenwerking met de provinciale basisschool Voeren een “Verteltassenproject” op poten gezet. De bedoeling van het project is om de ouders te betrekken in het leer- en leesproces van de kleinsten onder ons. In elke verteltas zit een boekje met speeltjes die betrekking hebben op het thema van het boek. Wegens het grote succes wordt het verteltassenproject tijdens het schooljaar 2010-2011 verder gezet. De verteltasboekjes zijn nog steeds uit te lenen in onze bib.

De bibliotheek werkt ook samen met voorleesouders. Van september tot april verzorgen zij voorlees- en knutselmomenten voor de kinderen van 4 tot 7 jaar. Deze interactieve voorleesmomenten vinden plaats op woensdagnamiddag.

Op regelmatige basis worden er ook tentoonstellingen georganiseerd in de bibliotheek. Zo werd er o.a. een postkaartententoonstelling georganiseerd, een rariteitententoonstelling, Anne Frank tentoonstelling, expo ’58, Gamen door de jaren en een expo over WOI.

De vernieuwde bibliotheek heeft al enkele keren digitale stappentellers met registratieboekje uitgeleend aan de eerste vijf leners die (opnieuw) lid werden. De stappentellers waren telkens in een mum van tijd weg na publicatie over deze actie. Sportieve lezers in onze bib!

GERELATEERD

Kunst in de bib

Enige tijd geleden zijn Kunstpodium Voeren en de bibliotheek gestart met het project “Kunst in de bib”. Dit is een ...