Gemeente Voeren - Natuurlijk rustig!

Activiteiten

In de “Koffiehoek” van de bibliotheek kan je de krant en verschillende tijdschriften lezen en genieten van een gratis kopje koffie of thee.

Je kan bij ons ook terecht om kranten en tijdschriften online te lezen, of vraag een code aan de balie zodat je thuis in het krantenarchief kan grasduinen.

Op de jaarlijkse gedichtendag worden de poëzieboeken extra in de kijker gezet. Poëzie draait om gevoelens van A tot Z. Daar vind je zelf niet altijd de woorden voor. Op zo'n momenten komt de poëzie je te hulp. Ze geeft je inzicht, biedt troost, kleeft de juiste woorden op wat je niet gezegd krijgt.

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek werden o.a. auteurs Brigitte Minne, Guy Daniels, Jacques Vriens en José Beumers uitgenodigd in onze bibliotheek om lezingen te geven voor de kinderen van de Voerense scholen. Het was telkens een groot succes. Zowel de kleinsten als de leerlingen van het zesde jaar zaten gekluisterd te luisteren. De boekjes van deze auteurs werden en worden nog steeds gretig gevraagd na de lezingen.

Er worden ook auteurslezingen georganiseerd voor volwassenen. Zo mochten we thrillerauteur Ludo Geluykens uit Ranst en Anja Feliers uit Bilzen reeds verwelkomen in onze bib.

Verteltas

Sinds september 2008 heeft de bibliotheek in samenwerking met de provinciale basisschool Voeren een “Verteltassenproject” op poten gezet. De bedoeling van het project is om de ouders te betrekken in het leer- en leesproces van de kleinsten onder ons. In elke verteltas zit een boekje met speeltjes die betrekking hebben op het thema van het boek. De verteltasboekjes zijn nog steeds uit te lenen in onze bib.

De bibliotheek werkt ook samen met voorleesouders. Van september tot april verzorgen zij voorlees- en knutselmomenten voor de kinderen van 4 tot 7 jaar. Deze interactieve voorleesmomenten vinden plaats op woensdagnamiddag.

Op regelmatige basis worden er ook tentoonstellingen georganiseerd in de bibliotheek. Zo werd er o.a. een postkaartententoonstelling georganiseerd, een rariteitententoonstelling, Anne Frank tentoonstelling, expo ’58, Gamen door de jaren en een expo over WOI.